NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Varaždin - Lokomotiva 0:1

U petak smo otvorili 21. kolo gostovanjem u baroknom gradu Varaždinu, iz kojeg smo se vratili s velika tri osvojena boda!

Vidjeli smo početno odmjeravanje snaga u početnim minutama, no bez ozbiljnijih prilika za postizanje vodstva. U 9. minuti Lešković je dobio žuti nakon tehničkog prekrpaja na natrčalom Obregonu na sredini terena.
U 13. minuti vidjeli smo sjajni brzi kontranapad Lokomotive, nakon Varaždinovog kornera Emerson je dugo vukao loptu je proslijedio Aliyuu, koji iz prvog dodira puca silovito no vratar Horkaš spremno brani.
U 29. minuti kazneni udarac za Lokomotivu nakon igranja rukom Gabrijela Bobana u šesnaestercu Varaždina. Josip Pivarić precizan je s bijele točke za vodstvo Lokosa!


Minutu kasnije Kallaku je sjajno ubacio prema naprijed, Hadžić nije dobro zahvatio loptu te lopta odlazi preko gola.

U 35. minuti vidjeli smo dobru priliku Varaždina! Pucao je bivši Lokos Đurasek, lopta je od bloka dobila zanimljivu putanju, te je lopta prošla malo pred gola. U44. minuti Mateo Marić zaradio je žuti karton nakon prekršaja s desne strane, sedamnaest metara od gola. Varaždin je izveo slobodni udarac no Santini je siguran pri boksanju lopte!

U drugo poluvrijeme ušli smo s izmjenom, naime, umjesto Sherifa Kallakua ušao je Ivan Čeliković. U 53. minuti prvi pokušaj u nastavku imao je Obregon koji je pucao s 18 metara, no Santini lijepo brani.

U 58. minuti sjajna prilika Lokosa! Emerson je vukao loptu tridesetak metara, pravovremeno uposlio Hadžića, no Horkaš sjajno brani udarac Irfana.

U 70. minuti ušao je Roko Šimić umjesto Emersona. U 82. minuti vidjeli smo sjajni izlazak Đire, koji je uposlio Šimića, koji je asistirao Aliyuu za pogodak, no pomoćni sudac signalizirao je navodno zaleđe Šimića. U 86. minuti iz slobodnog udarca ubacio je Pivarić, najveći u skoku Roko Šimić, no međutim malo pokraj gola! U idućoj akciji Aliyu je lijepo asistirao Hadžiću koji u trećoj velikoj prilici na utakmici nije bio precizan i pogađa vratnicu!

U 92. minuti Lešković je igrao rukom i dobio drugi žuti karton na utakmici! Lokomotiva do kraja s igračem manje na terenu! Slobodni udarac izveo je Leon Benko no ravno u ruke našeg vratara Santinija!

Po iznimno teškom terenu pri pravim zimskim uvjetima, Lokomotiva je bila bolji protivnik na terenu i zasluženo osvajamo tri boda.

 

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA  0:1

29' 0:1 strijelac Josip Pivarić (11m)

 

Početna postava: Santini, Lešković, Papadopoulos, Petrak, Pivarić, Emerson (70' Emerson), Đira, Marić, Kallaku (46' Čeliković), Hadžić, Aliyu
klupa: Hendija, Malikji, Šimić, Jelavić, Sammir, Čeliković, Osmanković, Marin, Stojković