NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Varaždin - Lokomotiva 0:2

Nakon pobjede nad Istrom u Kranjčevićevoj na Valentinovo, u petak smo gostovali u Varaždinu te osvojili vrijedna tri boda.

Od početka susreta vidjeli smo rastrčanu i raspoloženu Lokomotivu. Već u prvoj minuti susreta Uzuni je glavom pucao, no točno u domaćeg vratara Nevistića. U idućoj akciji nakon prekršaja na dvadesetak metar od gola, Marko Tolić pogodio je živi zid.

U šestoj minuti susreta Uzuni sjajno dodaje Jakiću koji dobro puca, no vratar domaćina brani i izbacuje u korner. Nakon izvedenog kornera Uzuni poentira za vodstvo Lokomotive u sedmoj minuti susreta.


U 37. minuti prekrasna akcija i novi pogodak Lokomotive! Karačić i Jakić su kombinirali na rubu šesnaesterca, te je Fran Karačić na povratnu loptu sjajno pogodio dalji kut za povećanje vodstva Lokomotive. S rezultatom 0:2 završilo je prvo poluvrijeme.

Na početku drugog dijela Lokosi su prvi zaprijetili preko udarca Jakića, no brani Nevistić, da bi minutu kasnije Varaždin imao najbolju priliku u susretu, no udarac Leona Benka sjajno je obranio Grbić. U periodu od pedesete do šezdesete minute Varaždinci su imali tri udarca u okvir, no sva tri puta Ivo Grbić pravovremeno i koncentrirano brani.
Prva izmjena u redovima Lokomotiva bila je u 62. minuti kada je umjesto Tucija ušao Atimenwen.
Šest minuta kasnije iz igre je izašao Marko Tolić a ušao Budimir. Posljednju priliku na utakmici vidjeli smo u 90. minuti kada je Budimir lavovski uzeo loptu te nesebično dodao Kastratiju koji puca iznad vratnice.

Konačan rezultat je, dakle 0:2. Lokosi se vraćaju na Kajzericu s vrijedna tri boda iz Varaždina. Prvo ime susreta svakako je Ivo Grbić s nekoliko senzacionalnih i maestralnih obrana.

 

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0:2

7' 0:1 strijelac Myrto Uzuni
37' 0:2 strijelac Fran Karačić

 

početna postava: Grbić, Marković, Kolinger, Kovačić, Karačić, Jakić, Cokaj, Uzuni (Petrak), Tolić (68' Budimir), Kastrati, Tuci (62' Atiemwen)
klupa: Hendija, Atiemwen, Rakić, Petrak, Budimir, Čeliković, Mersinaj, Halilović