NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

VELIKA POBJEDA!! Lokomotiva - Dinamo 1:0

U sklopu 28. kola dočekali smo aktualnog prvaka i vodeću momčad lige Dinamo i ostvarili veliku pobjedu, treću pobjedu nad Dinamom pod vodstvom trenera Gorana Tomića!

U zagrebački derbi ušli smo nakon poraza od Osijeka u proteklom otvarajućem kolu nastavka, što je bio prvi poraz nakon šest uzastopnih pobjeda za redom (pet u prvenstvu te pobjeda u polufinalu kupa).

U prvom dijelu gledali smo dvije ravnopravne momčadi na terenu. Lokosi su sjajno parirali na terenu, goropadni Dinamo nije izgledao kao momčad koja ima dvadeset i dva boda više od Lokomotive. Kompaktni i gusti u sredini, skoncentrirani u obrambenim zadaćama na čelu sa sjajnim Ivom Grbićem, ispratili smo prvo poluvrijeme bez pogodaka.

Drugo poluvrijeme svakako je pripalo Lokomotivi. Nizali smo prilike no vratar Livaković svojim obranama podsjetio je zašto je prvi golman reprezentacije. U 87. minuti Karačić je pucao s dvadeset metara, a loptu je blokirao Moro rukom. Sudac se uvjerio putem VAR-a u igranje rukom te je dosudio kazneni udarac za Lokomotivu. 

Marko Tolić poslao je Livakovića u jednu stranu a loptu u drugu, za odlučujući pogodak u zagrebačkom derbiju i veliku pobjedu Lokomotive!

 

LOKOMOTIVA - DINAMO 1:0

89' 1:0 Marko Tolić (11m)

 

Početna postava: Grbić, Mersinaj, Kovačić, Kolinger, Čeliković, Cokaj, Petrak, Jakić, Karačić, Atiemwen, Uzuni
klupa: Hendija, Marković, Rakić, Pape Assane, Majić, Tolić, Halilović, Gluhaković, Viduka