NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

VELIKA POBJEDA NA POLJUDU! Hajduk - Lokomotiva 0:1

Lokomotiva je u subotu gostovala na Poljudu kod Hajduka i ostvarila veliku pobjedu! Prvu pobjedu ove polusezone i prvu pobjedu na Poljudu nakon 2012. godine!

Lokomotiva je sjajno otvorila utakmicu, od početka postavila visoku presing na zadnjoj trećini terena, što je i došlo na naplatu već u četvrtoj minuti kada je na povratnoj lopti Oliver Petrak postigao pogodak za vodstvo Lokomotive!

Dvije minute kasnije vidjeli smo dobru akciju Lokosa gdje je Čeliković zapucao, no ipak lopta prolazi pored gola.

Ibrahim Aliyu ozlijedio se u 26. minuti susreta. Nažalost, nije u mogućnosti nastaviti susret, pa je umjesto njega ušao je Emerson u 29. minuti. U 35. minuti prekid utakmice i ukazivanje pomoći nakon što je Hajdukov Stanko Jurić mučki laktom pogodio Kallakua. Jurić ne samo da je prošao bez opomene, nego nije niti suđen prekršaj.

Lokosi su prepustili posjed Hajduku koji nije opasnije zaprijetio Santiniju, dapače, u prvih 45 minute nisu zapucali na okvir gola. U 45. minuti Jairo čini prekršaj na Cipetiću na rubu šesnaesterca. Slobodni udarac izveo je Kallaku, međutim, ubacivanje nije imalo učinka, tako da smo prvo poluvrijeme ispratili smo s vodstvom Lokomotive.

U drugo poluvrijeme ušli smo bez izmjena u sastavu Lokomotive. U 47. minuti sudac Pejin sudi kazneni udarac za Hajduk! Nakon ubačaja Hajduka Jelavić je u skoku igrao rukom. Mijo Caktaš izveo je kazneni udarac, no šalje loptu preko gola!

U 55. minuti nakon okršaja sa Jairom, Čeliković je nezgodno pao i ozlijedio rame. Nakon ukazane pomoći i izlaska iz igre, Čeliković je ipak smogao snage za nastaviti susret! U 60. minuti dvostruka promjena! Izašao je Jelavić a ušao Šimić. U drugoj izmjeni izašao je ipak ozlijeđeni Čeliković a ušao Pivarić.

U 64. minuti nakon sjajnog prodora Šimića i kombinacije s Pivarićem, Kallaku je silovito pogodio vratnicu! U 74. minuti nova dvostruka zamjena! Umjesto Kallakua ušao je Marić. Umjesto Đire ušao je Osmanković. U 85. minuti Mujakić na povratnoj lopti pogađa vratnicu. Minutu kasnije Marić prekrasno s dvadeset metara puca nekoliko centimentra preko gola.

Velika pobjeda Lokomotive!

 

HAJDUK - LOKOMOTIVA 0:1

4' strijelac Oliver Petrak

 

Početna postava: Santini, Marković, Papadopoulos, Lešković, Cipetić, Kallaku, Đira, Petrak, Čeliković, Jelavić, Aliyu (29' Emerson)
klupa: Hendija, Malikji, Marić, Šimić, Pivarić, Emerson, Osmanković, Tahiraj, Chajia