NK LOKOMOTIVA ZAGREB
 

Vijesti

Željezničar - Lokomotiva 0:0

U sklopu UEFA Youth league, odigrali smo uzvratnu utakmicu drugog kola na stadionu Grbavica u Sarajevu. Gledali smo sjajnu, brzu i dinamičnu utakmicu dostojnu dva prvaka svojih država. Rezultatom bez pogodaka prošao je u iduću fazu natjecanja Željezničar zbog gola u gostima u prvoj utakmici (1:1).

Lokosi su dostojno prezentirali hrvatsku školu nogometa. Igranje u UEFA Youth league je svakako bilo sjajno iskustvo našim juniorima, I poticaj za daljnji razvoj I rad!

Ovim putem čestitamo Željezničaru na prolazu.

Tijek utakmice je bio sljedeći: domaćin je u početnim minutama preuzeo inicijativu na terenu, u 4. minuti domaćin je imao četiri povezana kornera, no Lokomotivina obrana bila je skoncentrirana i pravovremena. U 9. minuti Krajinović je sjajno proigrao Rufatija koji je izbio pred gol i sjajno pucao, no lopta je blokirana i otišla u korner. To je bila najbolja prilika na utakmici u početnih deset minuta.

U 11. minuti Lokomotivini igrali s razlogom su tražili kazneni udarac jer je branič Željezničara igrao rukom, no estonski sudac nije se oglasio. U 15. minuti domaćin je uputio udarac, no lopta prolazi pored okvira. U 24. minuti vidjeli smo prvi žuti karton na utakmici nakon nepotrebnog starta na našem Hujberu, koji je na sreću prošao bez ozlijede. U 26. minuti vjeli smo jako dobru priliku Željezničara, s lijeve strane pucao je napadač i na sreću lopta je prošla pored gola.

U 31. minuti nevjerojatna prilika Lokosa! Majcenić je ubacio s lijeve strane na Kastratija, lopta se odbija o golmana Želje i dolazi do Dunića koji je pokušao lobom preko golmana, no lopta prolazi nekoliko centimetara iznad vratnice! U 35. minuti vidjeli smo sjajnu reakciju vratara Vasilja kojji je sjajno uklizao na loptu. U 38. minuti Brezina čini prekršaj 20 metara od gola, zaradio je i žuti karton. U 45. minuti Rufati blokira udarac, lopta odlazi u korner.
Ispratili smo prvo poluvrijeme bez pogodaka.

Obje momčadi imale su svoje prilike koje nisu izrealizirale. Gledali smo iznimno dinamičnu i brzu utakmicu u prvom poluvremena, vrijednu renomea državnih prvaka u najjačem UEFAinom natjecanju.

Drugo poluvrijeme započeli smo s jednom izmjenom, iz igre je izašao Vinogradac umjesto kojeg je ušao Dobrić.Odmah na početku sjajna prilika Lokosa! Dunić se sjajno snašao, prošao dvojicu te pucao no pred gola!
55. minuta i slobodan udarac za Lokose. S 25 metara ubacio je Majcenić, no iz udarca nije se izrodila opasna prilika. Već u narednoj minuti sijevnula je brza kontra Želje, no nisu opasnije zaprijetili. 
U 61. minuti imamo drugu izmjenu. U igru je ušao Skansi umjesto Dunića. U 74 minuti slobodan udarac za Lokose 17 metara od gola. Nažalost uigrana akcija bila je pročitana, te nismo uspjeli zapucati na gol. Nakon brze kontre Željezničara, Krajinović čini prekršaj i dobiva žuti karton. U 80. minuti imali smo dva povezana kornera, no bez izrazite šanse za zgoditak.U 85. slobodan udarac za Želju. Sjajan udarac je iz samih rašlji isčupao danas fantastični Vasilj! U 86. zadnja izmjena za Lokose. Umjesto Mersinaja ušao je Itrak.

 

 

ŽELJEZNIČAR - LOKOMOTIVA -:- (0:0)

početna postava: Vasil, Hujber, Majcenić, Rufati, Jedvaj, Brezina, Vinogradac (46' Dobrić), Kastrati, Dunić (61' Skansi), Krajinović, Mersinaj (86' Itrak)
klupa: Bermanec, Skansi, Lagundžić, Itrak, Dobrić, Puntar, Viduka